om meg keramikk prosjekter utstilling bilder kontakt hjem
Keramikk - kuler, krutt og overføringer

Keramikk er mitt hovedmateriale og håndverk. Det har jeg jobbet med hele min karriere. Først og fremst med steingods og porselen. Uttrykket i gjenstandene har alltid stått i sentrum.

Jeg har lenge jobbet med kule-formen, både i serier og alene. Det er en form som fascinerer meg, og som jeg aldri blir ferdig med. De siste årene har jeg jobbet mye med overføring av foto på keramikk. Her bruker jeg egne eller andres foto og skrift til å overføre på mine keramiske objekter. Prosessen er høyst uforutsigbar og jeg jobber ofte med mange overføringer lag på lag på et objekt. På denne måten blir hvert objekt unikt. Tematikken svirrer fortsatt rundt kontrastene mellom fortid og nåtid og organisk form kontra geometriske linjer.

Jeg arbeider også med overføring av både foto og dekaler ("glansbilder") til mindre gjenstander, såsom skåler og krukker. Disse er tilgjengelige i mitt verksted i Atelier Ilsvika, mens ferdige arbeider blir med ujevne mellomrom utstilt på gallerier rundt om i landet. Neste utstilling åpner 24. sept. 2008 på Mølla, Overhalla Kunstforening.